.

Hírek

Tájékoztatás intézkedésről

2020. március 8-tól az Országos Tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében látogatási tilalmat rendelt el az új koronavírus miatt.

Az intézkedés a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőzésük megelőzése érdekében történt!

Ez az intézkedés érinti a Hajléktalanokért Közalapítvány összes telephelyét, bentlakásos intézményét!

Kérünk mindenkit, hogy a látogatási tilalmat tartsa be!!!

Ezen kívül kérünk mindenkit az alapvető higiéniai szabályok betartására, hiszen a koronavírus fertőzés megelőzésére jelenleg nincs jobb eszköz.

Kérünk mindenkit, hogy figyeljen oda fokozottan az alábbiakra:

1. A legfontosabb a gyakori kézmosás szappannal! A kézmosás legalább 40 másodpercig tartson! Mindig kezet kell mosni a tömegközlekedés használata után, ételkészítés és étkezés előtt, WC-használat előtt és után, vagy ha más emberekkel való közvetlen kapcsolatba kerülés után (pl. kézfogás).

2. Semmiképpen sem szabad mosdatlan kézzel az archoz, különösen a szemhez, orrhoz vagy a szájhoz érni!

3. Köhögéskor vagy tüsszentéskor el kell takarni a szájat - de nem kézzell! Mindig használni kell zsebkendőt. Ha nincs más megoldás, a könyökhajlatba kell köhögni, tüsszenteni. A használt zsebkendőt rögtön ki kell dobni egy zárható szemetesbe, nem szabad zsebben, vagy az asztalon, táskában őrizgetni!

4. Kerülni kell a közvetlen érintkezést olyan személyekkel, akik influenza-szerű tüneteket mutatnak (láz, köhögés, stb.).

5. Lehetőség szerint kerülni kell a kézfogást, az ölelést vagy a puszilkodást üdvözléskor.

6. Ha megoldható, akkor lehetőség szerint kerülni kell a tömegközlekedési eszközök használatát, ha lehet, akkor inkább sétálni vagy biciklizni. Ha elkerülhetetlen a tömegközlekedéssel való utazás, akkor érdemes kesztyűt használni, vagy lehetőleg nem érinteni meg semmit a járművön. És utána, amint lehetséges, kezet kell mosni!

Kérünk minden kollégát, hogy ezekre a higiéniai szabályokra az ügyfelek figyelmét is hívja fel!

Pályázati szakmai megbeszélés (2020-21-KONV, -KMR)

Ezúton szeretnénk értesíteni titeket, hogy a 2020. február 5-én megrendezésre kerülő pályázati- szakmai megbeszélés helyszíne: BMSZKI Kocsis Utcai Átmeneti Szálló (1119 Budapest, Kocsis u. 5. , földszinti nagyterme). 

Szeretnénk megköszönni az érdeklődést és az elküldött jelentkezéseket! Fontos visszajelzés, örülünk, hogy ilyen nagy számban jeleztétek a részvételi szándékotokat. Az esemény azonban, kezdi túlhaladni a tervezett kapacitásokat, így kérjük, hogy ne küldjetek további jelentkezéseket, mert a helyszín nem tud több főt befogadni.

Megértéseteket köszönjük!

Meghívó a hajléktalanellátás pályázatairól szóló szakmai megbeszélésre

A Hajléktalanokért Közalapítvány ez úton meghívja a hajléktalanellátó szervezeteket, hogy a közalapítvány által bonyolított éves pályázati felhívások kapcsán szakmai megbeszélésen – közös gondolkodáson, vitán – vegyenek részt.

A megbeszélésen az idei, KONV és KMR azonosítójú pályázat támogatások céljairól lesz lehetőség közösen gondolkodni és vitatkozni. A közalapítvány a szakmai megbeszélés eredményeképp kíván arról dönteni, hogy az alapvető feladatok támogatása (mint pl. egészségügyi programok, eszközbeszerzések, stb.) és a fejlesztést szolgáló programok (pl. önálló lakhatás támogatása, foglalkoztatás, új szolgáltatások bevezetése, stb.) milyen súllyal szerepeljenek a pályázati felhívásokban.

Kérjük, hogy azok a kollégáik vegyenek részt a megbeszélésen, akik szervezetük benyújtandó pályázati programjairól érdemben dönteni szoktak!

A megbeszélés ideje: 2020. február 5. 11.00-13.00. óra

JELENTKEZÉS: 2020. JANUÁR 29. (SZERDA) 16.00-IG

A megbeszélés Budapesten lesz, a sok érintett miatt a pontos helyszínről a résztvevők számának ismeretében a későbbiekben döntünk és küldünk értesítést. Kérjük tehát, hogy aki szervezete nevében részt kíván venni, e-mailben jelentkezzen, nevének és szervezetének megadásával:

e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

véleményezésre: szakmai ajánlás - utcai szociális munka

Kedves Kollégák!

A szeptemberi szakmai műhelyeken elhangzottak alapján módosítottuk a szakmai ajánlást, igyekeztünk beépíteni a javaslataitokat, kéréseiteket.

Mellékelten küldjük ismételten az anyagot véleményezésre és kérjük, hogy a véleményeiteket, további javaslataitokat (akár az anyagba beleírva, akár külön levélben) legkésőbb 2019. november 25-ig küldjétek meg a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímre.

A vélemények, javaslatok alapján véglegesített szakmai ajánlást november végén szeretnénk a szaktárcának beküldeni.

Ha bármi kérdés van, keressetek nyugodtan.

Köszönettel: Bernadett

Utcai szociális munka - szakmai ajánlás

A Hajléktalanokért Közalapítvány a szaktárca felkérésére 2019 tavaszán elkezdte az utcai szociális munka szakmai ajánlásának elkészítését, és a szakmai ajánlás mostani  munkaanyaga már a szaktárcával és az SzGyF módszertanával kibővült munkacsoport keretein belül készült el.

A munkaanyagot a Hajléktalanellátás Országos Konferenciájának szekciójában és a szeptember 16-ai, 17-ei és 24-ei szakmai műhelyeken szeretnénk az utcai szociális munkát végző szolgáltatásokkal (fenntartókkal, utcai szociális munkás kollégákkal) minél szélesebb körben megbeszélni.

Letöltés:

Tájékoztató a 2018. december 31-ével véglegessé vált határozattal bejegyzett időszakos férőhelyek 2019. április 30. és 2019. november 30. közötti időszakban történő működtetéséről

A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági nyilvántartásáról és ellenőrzéséről szóló 369/2013 (X. 24.) Korm. rendelet 50/C. § (2) bekezdése szerint a "szolgáltatói nyilvántartásba 2018. december 31-én véglegessé vált határozattal bejegyzett időszakos férőhelyek 2019. november 30-ig - a téli időszakon kívül is - adatmódosítás nélkül működhetnek".

Ez a jogszabály felhatalmazza a szolgáltatói nyilvántartásban véglegessé vált határozattal bejegyzett időszakos férőhelyeket biztosító fenntartók számára azt, hogy  2019. november 30-ig - a téli időszakon kívül is nyújthassanak szolgáltatást időszakos férőhelyen. 

Mivel a jogszabály értelmében ezen szolgáltatások adatmódosítás nélkül működhetnek fentieknek megfelelően, így csak az Államkincstártól szükséges nevezett időszakra a normatívát igényelni (a korábbiaktól eltérően), vagyis az államkincstár felé be kell jelenteni, hogy a korábban nem igényelt időszakra is igényt tartanak a normatív finanszírozásra a jogszabályban foglaltak alapján: 

 

  • az önkormányzati fenntartók pedig pótfelméréskor igényelhetik meg a többlettámogatást.

E mellett természetesen a KENYSZI-ben a megszokottak szerint rögzíteni szükséges az igénybevételeket, hiszen a finanszírozás alapját az adja.

Ön itt van: Kezdőlap Hírek